UA-93985459-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Delen via sociale media


Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

heemschuur De Stee

Zuringveld 1a

4847KS Teteringen

bomen enten

Gepost 2017/04/17

Demonstratie enten van bomen in Heemschuur de Stee in Teteringen

Enten  is een vorm van plantenvermeerdering. Hierbij wordt een deel van een verbeterde versie of een aantrekkelijkere versie van een plant geplaatst op een plant van hetzelfde soort. Dat deel vergroeit hiermee. Boomkwekers en fruittelers doen dat ondermeer om een mooie bovenste plant (bovenstam) uit te laten groeien op een sterke, maar minder mooie onderste plant (onderstam).

Vruchtbomen worden bijna allemaal geënt op een onderstam van een gastheer. Praktisch altijd worden daar afleggers voor gebruikt. Dit zijn eigenlijk verbeterde zaailingen die de groei van de vruchtbomen beïnvloeden. Traag laten groeien geeft extra veel fruit. Het enten is een secure bezigheid en vereist zeker een behoorlijke vakmanschap.

 Wilt u het enten van bomen eens van nabij aanschouwen? U heeft daarvoor de mogelijkheid op zondag 23 april a.s. van 14.00 -1600 uur in de heemschuur van de Heemkundekring Teterings Erfdeel, Zuringveld 1A in Teteringen (naast gemeenschapshuis ’t Web). Daar zal boomkweker Tom Akkermans het enten uitgebreid demonstreren.

Daarnaast kunt u op uw gemak in de heemschuur de tentoonstelling 50 jaar Carnaval bekijken alsmede de verschillende stijlkamers, werktuigen en gereedschappen. U heeft daartoe alle gelegenheid.